Изберете страница

Прецизност и сигурност без компромиси във всяка маркировка

Маркирането на продукти е важна част от производствения процес, тъй като това позволява на потребителите да се запознаят със състава, срока на годност, инструкциите за употреба и съхранение на стоките, които използват. Същевременно информацията, написана върху опаковките трябва да отговаря на много изисквания и стандарти. Маркирането и етикетирането на продукти е регулирано от законодателството на съответната страна, където те се дистрибутират и продават.Точното и ясното маркиране на опаковката е от голямо значение за производителите, тъй като това гарантира, че те са лесно разпознаваеми за потребителите и отговарят на всички законови изисквания. Поради тази причина, изборът на правилното оборудване за маркиране може да има важен принос за производството. Производителите срещат редица затруднения при избора на маркиращи и етикетиращи решения, поради голямото разнообразие от форми и вид на кутии и опаковки.
Бетелгиус предлага множество решения в сферата на маркирането и етикетирането, подходящи за широката гама опаковки, използвани от производителите за опаковане на стоките в различните индустрии, които ще ви помогнат да получите идеалната маркировка за всеки продукт, като сме наясно, че дизайнът също има значение. Едни от най-предпочитаните решения в областта са:

  • Мастиленоструйният принтер на LINX 8900 – печатат върху различни повърхности, сред които пластмасови бутилки и контейнери, гъвкави опаковки, стъклени бутилки и буркани, туби, сашета, метални контейнери и картонени опаковки. Подходящи са за производства с големи натоварвания и непрекъснатост на производствени цикъл. Същевременно разполагат с богата гама мастила с различни цветове. Принтерите от тази серия предлагат отлично качество, четливост и издръжливост на различен вид опаковки.
  • Лазерните принтери на Linx – те са изключително прецизни и могат да маркират върху широка гама от материали, включително пластмаса, стъкло, метал и картон, като осигуряват висока прецизност и дълготрайност на кодовете. Този вид принтери са подходящо решение в непрекъснати 24/7 производствени линии с голямо натоварване.
    Лазерното маркиране е екологично решение за маркиране, тъй като не използва консумативи. Това означава, че няма нужда от закупуване на мастила или други материали, които да бъдат изхвърляни след употреба, като по този начин оптимизира част от производствените разходи. Освен това лазерните принтери на Linx могат да маркират висококачествени QR и Data Matrix кодове, които са особено полезни за големите производствени предприятия, където е необходимо да се съхраняват много данни – дата на производство, срок на годност, номер на партида и други.
  • Термалните мастиленоструйни принтери на Linх – са подходящи за малки и средни натоварвания. Те са особено подходящи за маркиране на вторични опаковки – кашони и кутии, като осигуряват висока разделителна способност на кода и възможност за печатане на графики и лого на продуктите.
  • Пиезо мастиленоструйните принтери на ALE – са предпочитан избор за маркиране на вторична опаковка, включваща кашони, кутии и пакети.
    Клауд-базираното приложение LINX PrinterNet предоставя на производителите възможността дистанционно да упражняват постоянен контрол и мониторинг на работата на машините. Чрез него те могат от своя телефон, таблет или лаптоп да следят процесите на поточната линия, да задават различни програми, да получават сигнали за проблеми с принтерите или спиране на линията, както и състоянието на консумативите, а също така нашият технически екип може да осъществи отдалечена диагностика за точно и бързо отстраняване на проблем.

   През месец май при закупуване на принтер LINX, получавате LINX PrinterNet безплатно за първите 3 месеца

Бетелгиус е официален представител и сервиз за България на редица доказани производители предлагащи решения в сферата на продуктовата идентификация и маркирането. Можем да предложим цялостни решения за пълна автоматизация на процесите във всички производствени отрасли.
Не се колебайте да потърсите консултация от нашите експерти, за да изберете правилното решение за вас!