Изберете страница
кашонираща машина

Ползи и причини

Кашонирането е автоматизиране на процеса на опаковане на продуктите в кашони. Ръчното запечатване на кашони е изключително скъпо. При преминаването от ръчно залепване на кашоните с тиксо към машинно вие увеличавате производителността и намалявате разходите за материали. Машините за запечатване на кашони намаляват с 50% времето на работниците заети в този процес, водейки до хиляди спестени часове на годишна база. В допълнение, при машинното запечатване не се губи излишен материал в следствие на човешка грешка, а машината използва точното количество необходимо тиксо.
Въвеждането на машинно запечатване на кашони, автоматично води до:
– 30% икономия на тиксо за всеки кашон
– 600% увеличена производителност
– надеждно запечатани кашони
– подобрен външен вид на опаковката

Ние от Бетелгиус имаме широка гама от автоматични и полуавтоматични машини за затваряне на кашоните с тиксо, така че да отговорим на всяка производствена ситуация и необходимост.

6 основни причини да инсталирате кашонираща машина във Вашето производство:

1. Увеличавате вашата производителност

Да правиш повече с по-малко е мантра на съвременните бизнеси. С машина за затваряне на кашони на края на производствената линия, която работи по-бързо от всеки работник, вие определено постигате повече с по-малко. Оператор използващ машина постига за 5 минути това, което някой работещ на ръка може да направи за 30 минути.

2. Премахвате ненужното пре-залепване и намалявате консумацията на тиксо

Получавали ли сте в къщи или в офиса кашон, който е облепен отвсякъде с тиксо? С машинното залепване една лента от тиксото, поставена на точното място, по правилния начин е достатъчна за осигуряване на кашона при неговото транспортиране.

3. Елиминирате различното количество на тиксото върху кашоните
Машината винаги поставя лента с точната дължина върху всеки кашон и по-този начин елиминира ненужното излишно количество, което може да се види на много кашони днес. Когато запечатването се извършва ръчно, се губи много повече тиксо, отколкото е необходимо.

4. Подобрена опаковка
При машинното запечатване липсва накриво поставено или пре-застъпено тиксо, кашоните са чисти и професионално изглеждащи.

5. Увеличена сигурност за вашите продукти
Между 8 и 11% от кашоните пристигат в крайната си дестинация повредени по един или друг начин. Неправилно поставеното и лошо залепено тиксо се споменава, като една от водещите причини за това. По-здравото залепване при автоматизирането на процеса на опаковане намалява вероятността тиксото да се отлепи по време на транспортиране и съхранение, като осигурява безопасността на продукта вътре.

6. По-малка възможност от нараняване и престои
Ръчното запечатване може да причини наранявания и разтежения при извършването на повтарящи се монотонни движения. При автоматизиране на тези процеси Вие елиминирате тези възможни проблеми.

В днешната ситуация на икономическа несигурност, е изключително важно да се преразгледат текущите процедури, материали и оборудване. Чрез инсталирането на кашонираща машина в края на производствената линия, се отключва потенциал за спестяване на хиляди левове годишно в материали и труд, при увеличени качество и производителност.

От каква машина се нуждаете?

Машината за запечатване на кашони работи, транспортирайки кашона или кутията през диспенсъри на тиксото. Тези диспенсъри поставят, притискат и отрязват тиксото докато кашона преминава през машината.

Машините биват четири основни вида:

– Полуавтоматични за еднакви кашони: Предварително настройваеми, работещи с оператор, които опаковат кашони с еднакви размер и форма. Подходящи за линии, при които се обработват дълги серии от еднакви кашони.
– Полуавтоматични за различни кашони: Работещи с оператор, автоматично настройваеми според размера на кашона. Подходящи за линии, при които се обработват последователно кашони с различни размери.
– Автоматични за еднакви кашони: Работещи без оператор машини, които обработват еднакви по размер и форма кашони. За големи натоварвания и непрекъснат поток.
– Автоматични за различни кашони: Работещи без оператор машини, които обработват различни по размер кашони, които постъпват към машината в случаен ред. Машината автоматично се настройва според размера на постъпващия кашон преди да го запечата.

В заключение предимство на автоматизиране процеса на кашониране води до:

Спестяване от материали
При преминаване от ръчно на машинно затваряне на кашони се наблюдава увеличаване на производителността и намаляване на стойността на опаковъчните материали. Средно 2 до 4 сантиметра е икономията на всяка поставена лента с тиксо, без да се пресмята брака следствие на ръчната работа.

Спестяване от труд
Ръчното затваряне на кашони не изглежда на пръв поглед нещо сериозно, но всъщност е много трудоемко. Една машина за запечатване на кашони може да работи 600% по-бързо от някой, който затваря ръчно. Това отваря големи възможности за пренасочване или оптимизиране на работна сила.

Безопасност
Друга важна инициатива е че преминаването към машинно кашониране увеличава безопасността във фабриката. Машината осигурява ергономични работни условия и позволява на работниците да са подложени на значително по-малко интензивни натоварвания, като вдигане, навеждане, усукване, захващане и други.

Как точно си представяте интегрирането на машината във вашата производствена линия? Искате ли оператор да участва в процеса на запечатване или предпочитате да управлявате напълно автоматизиран процес на производствена линия, оборудвана с конвейери?
Ние от Бетелгиус можем да ви помогнем да изберете кои решения за опаковане са най-подходящи за вашите бизнес нужди. За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.