Изберете страница
тиксо

Как да направим правилен избор?

Опаковъчната индустрия предлага различни видове самозалепващи се ленти /по известни в България като „тиксо“/, а практиката ни показва, че голям процент от потребителите не са запознати какъв тип опаковъчно тиксо е най-подходящо за техните нужди. Затова ще се опитаме да направим кратка съпоставка между различните видове тиксо, които нашата компания предлага.
Най-често срещаните и най-икономични са акрилните тикса. При тях основата е двустранно ориентиран полипропилен с нанесено лепило на водна основа. Те могат да залепват ефективно както върху повечето кашони, така и върху чували, фолиа и др. С течение на времето не променят външния си вид и не пожълтяват. Не променят характеристиките и цвета си при излагане на слънце и въздействия като влага, киселини и др. Основният им недостатък е по-слабата адхезия. При намокряне или при по-ниски температури лесно се разлепват. При вариантите с намалена дебелина, се наблюдава и лесното късане на лентата. Акрилните тикса се използват за леки кашони при положителни температури на опаковане. Не се препоръчват за тежко натоварени кашони и за отговорни приложения. Поддържаме на склад:

  • Прозрачно акрилно тиксо за ръчно приложение размер 12мм х 66м, 38мм х 60м, 48мм х 60м
  • Кафяво акрилно тиксо за ръчно приложение 48мм х 60м
  • Цветно акрилно тиксо за ръчно приложение 48мм х 66м

Втората по-разпространена група от продуктовата ни гама са тиксата с лепило от изкуствен каучук или наричани още хот-мелт. Използват се за опаковане както на по-леки, така и на среднотежки и тежки кашони при широк диапазон температурни условия (включително и такива под нулата). Този тип тикса залепват по-здраво, по-бързо и се късат по-трудно от акрилните. При излагане на слънце и на продължително складиране, може да пожълтее дори да се отлепи. Поддържаме на склад:

  • Прозрачно и кафяво хот-мелт тиксо за ръчно приложение 48мм х 66м,
  • Прозрачно и кафяво хот-мелт тиксо за машинно приложение 48мм х 900м

Третата група са тиксата с лепило от естествен каучук, познати още като солвент. Този тип тикса са с най-висока здравина на залепване, но и най-скъпи. Характеризират се с отлични лепилни свойства, широк работен температурен диапазон. Лепилният слой гарантира голяма адхезия (сила на залепване) и се препоръчват за опаковане на тежки кашони, чували, палетизиране и други приложения. Използват се за опаковане на продукти, които ще се съхраняват при неблагоприятни температурни условия (от -25 до +65 градуса), защото не се разлепват. Основен недостатък на този тип тиксо е сравнително по-високата му цена. При излагане на външни влияния като слънчеви лъчи, променя външния си вид и пожълтява. С течение на времето понижава характеристиките си. Поддържаме на склад:

  • Прозрачно и кафяво солвент тиксо за ръчно приложение 48мм х 66м
  • Прозрачно и кафяво солвент тиксо за машинно приложение 48мм х 990м

Предлагаме и опаковъчни тикса с рекламни надписи. Там разнообразието е още по-голямо, като имаме акрилно, хотмелт, солвент и PVC.
Разполагаме и с богата гама самозалепващи се ленти със специално приложение включително маскираща /хартиена/ лента, филамнет /със стъклени нишки/, цветни и др.
Обадете ни се и ние с радост ще ви консултираме относно избора Ви на опаковъчни самозалепващи се ленти.