Изберете страница

Термотрансферни принтери на Linx   – качество, сигурност и прецизност

Технологичното развитие в маркиращата индустрия непрекъснато достига нови постижения и предлага нови възможности. Едно от големите предизвикателства, с които се сблъскват производителите е маркиране и кодиране върху фолиа и гъвкави опаковки. Механичните методи, като например гравиране или шаблони, са били често използвани за печат върху гъвкави опаковки. Въпреки че в някои случай могат да бъдат ефективни, те са скъпи за поддръжка и се нуждаят от ръчна настройка за всяко ново отпечатване. Освен това не предоставят възможност на производителите да генерират ясни, правилни и четливи кодове, като дати на производство, срокове на годност, партиди и друга продуктова информация, директно по време на процеса на пакетиране и етикетиране, което може да бъде от решаващо значение за съответствие с регулациите и стандартите.
Една от иновациите в тази област , която заслужава специално внимание, е серия ТТ на Linx. Като официален представител и сервиз на Linx за България портфолиото на Бетелгиус включва три модела термотрансферни (TT) принтери Linx – ТТ500ТТ750 и ТТ1000.

Какво всъщност представлява термотрансферният печат?

Термотрансферният печат е метод, при който изображението се прехвърля от лентата на принтера върху материала чрез нагряване. Този процес осигурява ясно и дълготрайно отпечатване, което го прави идеален за приложения в различни отрасли като хранителна промишленост, фармация, опаковане и други.

Характеристики, предназначение и предимства на термотрансферните принтери на Linx.

Предназначени за постигане на по-ниски общи разходи и по-висока ефективност на производствената линия, принтерите на Linx от ТТ серията са особено подходящи за безгрешен печат на срок на годност, партиди, баркод, състав, лога и друга продуктова информация. Тези устройства са проектирани да осигурят висококачествен печат върху различни материали включително фолиа и гъвкави опаковки. Серия ТТ на Linx се отличава с усъвършенствано моторно задвижване, което осигурява непрекъсната работа на принтера без използване на сгъстен въздух. Това значително намалява инсталационните и експлоатационни разходи, свързани с поддръжката на компресори и съоръжения за сгъстен въздух. Освен това, работата без сгъстен въздух гарантира стабилността на печатната глава и осигурява постоянно високо качество на печат.
Принтерите от серия TT са проектирани да бъдат изключително удобни за работа. Касетата за термолента е олекотена и лесна за използване, с един бутон за освобождаване. Това позволява бърза и безпроблемна смяна на термолентата, без да се налага операторът да отделя значително време за поддръжка. Този елементарен процес на смяна на термолентата допринася за увеличена ефективност и продуктивност на производствената линия и свежда до минимум спиранията на производствената линия. Същевременно серия ТТ принтери Linx печатат със скорост до 1000 мм/сек. при ширина до 107 мм и термо лента с дължина до 1200 м., което осигурява увеличена ефективност и продуктивност на производствената линия.
Освен всичко изброено до момента принтерите от ТТ серия позволяват:

  • Лесна настройка и подсигуряване качеството на печат с електронен контрол на налягането
  • Лесна работа с принтера посредством адаптивния, интуитивен интерфейс

В заключение можем да кажем, че в областта на първичното кодиране на продукти една от най-добрите и предпочитани технологии за печат е именно термотрансферният. Принтерите на Linx серия ТТ се характеризират с изключителна надеждност, ефективност и екологичност в комбинация с ниски експлоатационни разходи.

Повече информация за серия ТТ на Linx може да намерите на сайта ни: www.betelgeus.com
Както и директно от нашите специалисти на: linx@betelgeus.com