Изберете страница
стреч машини

Какъв вид стреч машина е подходяща за вас?

Опаковането с фолио намира множество приложения в съвременната индустрия. Необходима е добра организация в процеса на опаковане, за да може прекъсванията да се сведат до минимум. Това може да бъде постигнато, чрез използването на правилното опаковъчно оборудване и материали. С помощта на стреч машините няколко единични продукта могат да бъдат комбинирани в пакет, а големите палети да бъдат увити с фолио, за да бъдат по-компактни и защитени при транспорт. Нашата компания предлага разнообразие от стреч машини, подходящи за всякакви нужди. Официален представител сме на FROMM Швейцария – водещ световен лидер в индустрията. Всяка стреч машина с марка FROMМ е изработена прецизно до най-малкия детайл. Влагането на внимателно подбрани компоненти гарантира минимална поддръжка и безпроблемна работа.

Какъв вид стреч машина е подходяща за вас?

Стреч машините се делят на две основни категории: полуавтоматични и автоматични. И двете категории се състоят от подкатегории: с платформа, с вертикално въртящо се рамо и орбитални за хоризонтално опаковане. Роботите са подкатегория на полуавтоматичните машини. Те могат да бъдат използвани самостоятелно или в края на производствената линия, както и като част от напълно автоматизирана работна станция.
Полуавтоматичните машини изискват човешка намеса, като например натискане на бутон за стартиране на машината, закрепване на фолиото към товара преди да започне цикъла на увиване или рязане на фолиото в края на цикъла. Някои полуавтоматичнаи стреч машини разполагат с автоматично устройство за рязане и залепване на фолиото в края на цикъла. Статистиката показва, че колкото по-малко операторът се ангажира директно с товара, толкова продуктивен ще бъде той. Подходящи са за складове и производства с по-малка натовареност.
Напълно автоматичните машини за опаковане със стреч обикновено се използват при опаковъчни операции с по-големи обеми. Те са чудесни за складове и дистрибуторски центрове, които работят с висока скорост и очакват голям обем продукти всеки ден. Те не изискват почти никаква човешка намеса.
При изцяло автоматичните системи не са необходими прекъсвания и почивки, всеки продукт се придвижва незабавно към следващия етап на поточната линия,
Сред иновативните индустриални опаковъчни системи безспорно са роботите. Те принадлежат към категорията полуавтоматични и осигуряват по-висок процент производителност. Товарите не трябва да се отнасят в определена зона, за да се опаковат, а роботът се придвижва на собствен ход до съответния товар. Освен това те могат да увиват товари с всякакво тегло, дължина и ширина. Един от най-новите модели, които предлагаме, е полуавтоматичният мобилен робот серия FR3xx. Особено подходящ е за клиенти, които трябва да фолират широк спектър от големи палети или за ситуации, при които фолирането се извършва на различни места предприятието или склада. При напълно заредена батерия може да опакова до 220 евро палети с едно зареждане.
Сред най-популярните в практиката са машините с въртяща се платформа. Обектът на опаковане се поставя върху платформата, която се върти с определена скорост, докато статична система развива фолиото, което се намотава около обекта. Тези машини са идеални за опаковане на стабилни товари с тегло под 2 тона. Предлагаме няколко модела от този вид машини, като най-продаваната от тях е FS 360. Изключително подходяща е за предприятия и складове, които имат малки до средни натоварвания. Машината предоставя възможност за разтягане на фолиото до 200%, което неизменно намалява разходите за фолио наполовина. За големи натоварвания и с възможност за разтягане на фолиото до 400%, което дава икономия на фолио до 4 пъти спрямо стандартните машини е серията FS 390. Тя е автоматична, от изключително висок клас с редица подобрения и нововъведения.
Друг вариант са стреч машините с въртящо се рамо, при които товара остава статичен, а рамото се върти около него. Тези модели са подходящи както за леки и крехки обекти, така и за едрогабаритни и тежки товари. От продуктовата ни листа това са полуавтоматичните FS 500 и FS 500L и автоматичната FS 500А за интегриране в производствени линии.
Орбиталните стреч машини намират широко приложение при опаковане на дълги предмети от типа на корнизи, подови настилки, профили, алуминиеви пръти, тръби, плоскости, дървен материал и др. Орбиталните машини серия FV 300 и FV 350 са най-новото допълнение към продуктовата ни листа. Процесът на работа с тях е изключително лесен, а поддръжката е сведена до минимум. Тези машини, произведени в ЕС, предлагат изключително съотношение цена/ производителност. Диаметрите на ринга могат да бъдат: 50 / 90 / 125 / 160 / 200 / 250 см в зависимост от размерите на продукта.
За повече информация не се колебайте да се свържете с нашите експерти, които ще ви дадат най-точните насоки при избора на стреч машина спрямо вашите нужди.