Изберете страница
rfid етикети

Печат на RFID етикети

RFID етикетите са смарт етикети, кодирани с цифрова информация, която им придава уникална идентификация. Имат за цел автоматичното проследяване и идентифициране на продукти и стоки от разстояние. Подобно на начина, по който баркодовете събират и изпращат данни чрез визуално сканиране, технологията RFID използва радиовълни за събиране и изпращане на информация, но не изисква видимост между етикет и сканиращо устройство. Това е и едно от предимствата на тази технология пред баркод етикетите. Продуктите могат да бъдат идентифицирани дори когато са в кашоните върху палетите или по рафтовете. Другото предимство е възможността многократно да се записва и променя информацията в един и същи смарт етикет, като и обемът на тази информация може да бъде многократно повече в сравнение с тази, записана дори в 2D баркод.
Тези етикети намират приложение в различни индустрии като производството на облекла и дрехи, козметиката, фармацията и хранителната индустрия, логистиката, автомобилостроенето, електрониката.

За печат и записване на данни в такъв тип етикет може да се използва термотрансферен принтер поддържащ RFID технология. RFID етикетирането се различава от стандартния печат на етикети. В допълнение към заданието за печат, на етикетните принтери се изпраща информация, която да се съхрани на RFID микрочипа на етикета. Заявките от четец към RFID етикет в магнитното поле се приемат от антената на RFID етикета, препращат се към чипа и накрая се дава отговор, например сериен номер. Полученият от четеца отговор може да бъде записан и обработен от софтуер.
Най-новото попълнение към продуктовата ни гама от етикетни принтери CAB е модела SQUIX 4 за печат на RFID етикети. Към принтера SQUIX опционално може да се добави UHF RFID модул за четене/запис и RFID антена. Модулът има 3 разновидности, всяка оптимизирана за определен клас RFID етикети: за общоизползвани RFID етикети, за RFID етикети за метални повърхности и RFID тагове с висока чувствителност.
UHF RFID етикетите могат да се четат в движение и да се показват на интерфейса на принтера, да бъдат проверени и записани с данни. В зависимост от приложението, данните могат да бъдат записани в различни сектори на паметта върху RFID етикет. Записаните данни се сравняват с първоначалните данни от принтера. Отпечатването се задейства само след проверка. Неправилните етикети се идентифицират като невалидни.
Освен RFID технологията, CAB SQUIX поддържа най-новите комуникационни интерфейси като OPC UA и WebDAV, позволявайки на принтера да се интегрира към сложни логистични системи.
За повече информация и запитвания, не се колебайте да се свържете с нашите експерти.