Изберете страница

Как да изберете правилния чембер инструмент за вашия бизнес?

Чембероването е отлично решение за опаковане и обезопасяване на стоки и товари при транспортиране и съхранение. Чембероващите инструменти и машини са неотменен помощник, ако сте заети в производството, селското стопанство, дистрибуцията, търговията, складирането и логистиката, дървообработващата и мебелната промишленост, корабоплаването и редица други индустрии. За да постигнете най-добри резултати и да сте сигурни, че вашият товар и хората, които го опаковат са в безопасност, важно е да използвате правилните материали, инструменти и техники. Първо, трябва да определите дали ще връзвате ръчно с помощта на инструменти или за вашия опаковъчен процес е по-подходящо автоматизирано решение. В този случай е важен броят товари, които се връзват на ден. При по-големи обеми се препоръчват автоматизирани машини за опаковане, а при по-малки обеми ръчните инструменти вършат чудесна работа.
В този материал бихме искали да отделим внимание на чембер инструментите.

Нашето промоционално предложение:
При закупуване на чембер машинка FROMM Dynamic 2100, получавате подарък количка за чембер лента или две ролки чембер лента по ваш избор. А при закупуване на втори чембер инструмент от същия вид ползвате 10% отстъпка.

Ръчните чембероващи инструменти са подходящи при малки опаковъчни обеми. Идеални са за различни по вид опаковки, гъвкави са при различни размери и вариации на продукти, мобилни са и могат да се използват за вертикално и хоризонтално връзване. Ако търсите нов чембер инструмент, най-вероятно ще се почувствате объркани от избора. Има много различни производители и всеки от тях предлага много различни модели. Как да направите правилното решение? Ето и няколко насоки, които трябва да съобразите, за да изберете правилния инструмент за вашите нужди:

  1. Какъв е видът на товара, с правилни или неправилни форми е (кутии, тръби, дървен материал, палети и т.н.)?
  2. Какво е теглото и размера на товара?
  3. Стабилен или нестабилен е?
  4. Какви са характеристиките на товара, т.е. има ли остри ръбове?
  5. С колко ленти ще се връзва?
  6. При какви условия на околната среда ще се съхранява/транспортира вече палетизираният товар?
  7. Какво ще е натоварването, т.е. колко брой връзки на ден ще се правят?

Отговорът на тези въпроси ще определи какъв вид чембер лента ще използвате (PP, PET или метална), с каква ширина, здравина и дебелина да бъде. За плюсовете, минусите и препоръчителните приложения на различните видове чембер ленти ще ви разкажем в следващата ни статия. Според лентата, която ще използвате ще определите вида на инструмента (за метална или пластмасова лента), а според натоварването и източника на захранване (на батерия, пневматичен или ръчен). Ръчните инструменти са по-икономичен вариант и тях препоръчваме при много малки натоварвания. При по-голям обем са подходящи тези на батерия и пневматичните.
Бетелгиус е ексклузивен представител на световният лидер FROMM и предлага богата гама от решения за чембероване, приложими за различни бизнеси: връзващи инструменти (ръчни, електрически и пневматични) за пластмасова и метална лента, полуавтоматични и автоматични настолни машини за полипропиленова лента, напълно автоматични машини за връзване с пластмасов и метален чембер.
Сред най-предпочитаните и продаваните ни чембер инструменти е моделът FROMM Dynamic 2100, поради отличното съотношение качество-цена. С него се работи в пъти по-бързо, отколкото с ръчните инструменти. Подходящ за пакетиране на различни товари: кашони, стоки върху палети, сандъци, паркети, бетонови блокчета и плочки, палети с тухли, дървен материал, камък и др.

Възползвайте се от промоционално предложение:
При закупуване на чембер машинка FROMM Dynamic 2100, получавате подарък количка за чембер лента или две ролки чембер лента по ваш избор. А при закупуване на втори чембер инструмент от същия вид ползвате 10% отстъпка.

Разполагаме и с пълната гама чембер ленти и аксесоари, включително колички за чембер лента, пластмасови предпазни ъгли, метални и пластмасови катарами, клипси.


Научете повече за решенията за чембероване или се свържете с нашите експерти.