Изберете страница
Индустриално оборудване за проследимост в ХВП

Как да спечелим доверието на потребителите по цялата верига?

През последните години производствените компании в хранително-вкусовата промишленост са изправени пред сериозни предизвикателства във връзка с колебанията в търсенето, променящата се култура и доверието на съвременния потребител. Въвеждането на по-голяма прозрачност в индустрията е жизненоважно за спечелването на нови клиенти и задържане на съществуващите. Високата безопасност на продукцията и стриктният контрол на качеството са задължителни и не подлежат на компромис. Тези тенденции продължават да определят технологичното развитие на предприятията от сектора. Това налага и нови технологични насоки, които изискват преосмисляне на производствените системи и възможностите им да взаимодействат с останалите елементи по цялата верига. Ключова задача с оглед на безопасността и качеството на продукцията е осигуряването на безупречна материална, продуктова и процесна проследимост.
Маркирането и етикетирането (наличието на информация като срок на годност, партида, дата на производство, баркод, състав на продуктите, име на доставчика и други кодове, отпечатани върху храната или върху опаковката й), в хранителната и питейна индустрия са гаранция за проследяемост по време на целия производствен цикъл – от производителя през дистрибутора, търговеца на дребно до крайния потребител.
Индустриалните принтери предлагани от нашата компания са подходящи за маркиране на пълната гама опаковъчни материали, използвани от производителите на храни, включително хартия, картон, стъкло, фолио, пластмасови опаковки, бутилки и дори директно върху самите хранителни продукти – като яйца или сирене. В допълнение, за правилното разчитане и анализиране на информацията, предлагаме баркод системи и решения за машинно зрение – от баркод четци и смарт камери до комплексни визуални системи. Ето и някои от основните предимства на отделните технологии:

• Мастиленоструен печат за малки надписи (CIJ) – безконтактно, високоскоростно маркиране на продукти, първичната и вторична опаковка с точни и четливи кодове в агресивна среда като млечната и питейната индустрия. Научете повече за сериите Linx 7900 и Linx 8900.
• Мастиленоструйни принтери с висока резолюция – за големи надписи и баркод приложения върху вторичната опаковка, едноцветно, двуцветно или в четири цвята на височина до 576 мм. Вижте предлаганите от нас принтери на ALE.
• Термотрансферни принтери за фолиа и гъвкави опаковки (TTO) Запознайте се с предимствата им.
• Лазерни кодери – бързо, безконтактно решение за приложения за поставяне на постоянни кодове върху всякакви повърхности. Открийте предимствата на лазерните ни принтери.
• Етикетиране – предлагаме разнообразни решенията, които включват принтери за етикети, апликатори и принтер-апликтори на етикети, индустриални етикетиращи машини и системи. Запознайте се с продуктите ни за етикетиране.