Изберете страница

Проследимост в хранително-вкусовата промишленост

През последните години в съвременния свят на глобализация, последиците от пандемията, бързо променящата се култура, както и нарастващите очаквания на клиентите относно безопасността на храните, доведоха до сериозни промени и изменения в регулациите и изискванията за проследимост на продуктите от ХВП индустрията. Съответно това постави големи предизвикателства пред производителите от хранително-вкусовия сектор по отношение доказване на безопасност и качество при маркиране и етикетиране на продуктите.
Едно от основните изискванията, за да достигне даден продукт до пазара е наличието на информация като – срок на годност, партида, дата на производство, баркод, състав на продуктите, име на доставчика и други кодове, отпечатани върху храната или върху опаковката й, като те гарантират безпроблемна проследимост на стоката от производителя до крайния потребител. Осигуряването на коректна и пълна информация за продуктите е от съществено значение, за да се гарантира, че те са безопасни за консумация и съответстват на всички нормативни изисквания. Това също така помага на производителите да извършват ефективен контрол върху качеството на продукцията и да изпълняват стандартите и регулациите, които са наложени в ХВП сектора. Много важно е също така да се отбележи, че съобразяването с всички законови изисквания е от изключително значение и за запазване на доверието на потребителите в бранда/марката. Прецизно и коректно изписаната информация влияе положително на клиентското преживяване.
Затова и технологиите свързани с проследимостта се развиват с бързи темпове. Използват се QR кодове, RFID технологии и други системи за идентификация. Тези иновативни методи са отличен начин за автоматизиране и оптимизиране на процесите на проследяване и контрол на продуктите през цялата верига – от суровина, през производство до доставка.
Бетелгиус ООД предлага множество качествени решения за оптимизиране и автоматизиране на процесите свързани с маркиране и етикетиране.

А в периода до 01.10.2023 година по повод 30-тата годишнина на компанията можете да се възползвате от 10% отстъпка на:

– Лазерни принтери Linx – подходящи са за цифрово, безконтактно кодиране на първични и вторични опаковки и продукти от фолио, стъкло, пластмаса, хартия и др.
Лазерно маркиране e безконтактен метод на печат, превъзхождащ другите технологии по своето качество и производителност. Лазерният лъч може лесно да бъде насочен върху труднодостъпните места, а надписът остава постоянен. Нещо повече, няма дюзи, които може да се запушват и няма нужда от консумативи като самозалепващи се етикети или касети с мастило, което намалява разходите.
– Термотрансферни принтери Linx за печат върху фолио и гъвкави опаковки – тези принтери са предназначени за постигане на по-ниски общи разходи и по-висока ефективност на производствената линия. Технологията е доказала своята надеждност, ефективност, екологичност и икономичност в областта на първичното кодиране на продукти. Едни от основните предимства на термотрансферния печат са изключително ниската себестойност на отпечатъка, както и минималните разходи за поддръжка. Серия ТТ е проектирана да        осигури висококачествен печат върху различни материали включително фолиа и гъвкави опаковки.
– Етикетни принтери серия SQUIX – са индустриални принтери за етикети, подходящи за големи натоварвания, отличават се с възможността да работят с голям брой различни материали и формати. Те предлагат висока скорост на печат, точност и гъвкавост. Тези принтери са особено подходящи за специфични приложения, които изискват безконтактна идентификация и проследяване на продуктите, като предлагат и печат на RFID етикети.
– Етикетни принтери CAB серия MACH 4S – са висококачествени принтери за етикети, подходящи за средни натоварвания. Печатащият механизъм и корпуса на принтерите са изработени от материали с най-високо качество с перфектно съчетани форма и функция. Принтерите MACH 4S се доставят серийно с много мощни софтуерни инструменти за лесна и бърза интеграция към всякаква среда, без допълнителни скъпо струващи устройства и софтуер. Тази серия принтери предлага високо качество на печат, гъвкавост и надеждност, което ги прави предпочитан избор за множество бизнеси.
– Стреч машини FROMM – продуктовият каталог ни каталог включва богата гама стреч машини на швейцарския производител FROMM – лидер в производството на опаковъчни решения. Машините на бранда се отличават с висока производителност и интуитивен дизайн. Подходящи са за опаковане на палети и големи товари. Предлагат множество функции като пре-стречоване, роупинг и т.н., тези машина се характеризират с изключително качество на работа. Портфолиото ни включва от полуавтоматични до напълно автоматични опаковъчни станции и автономни роботи.
Не пропускайте възможността да обсъдите подходящите за Вас и Вашия бизнес решения с нашите специалисти, които ще Ви консултират как да подобрите процесите на маркиране, етикетиране и опаковане, като същевременно ще Ви запознаят с новите технологии, чрез които можете да оптимизирате производствените си разходи. Също можете да получите и експертна препоръка относно различните видове консумативи на конкурентни цени.

Повече информация може да получите в сайта ни: www.betelgeus.com
Kакто и на: sales@betelgeus.com