Изберете страница
маркиране на строителни материали

Решения за маркиране, етикетиране и опаковане от Бетелгиус

През последните години производството на строителни материали в България бележи устойчив ръст, обусловен от мащабното строителство в страната. От най-малките до най-големите проекти, при разнообразието от суровини и голямо търсене, строителството се нуждае от доставки с високо качество на закупените материали. Независимо дали става дума за керамични плочки, PVC тръби, топлоизолации, дървени греди или конструктивни стоманени елементи, налице е нарастващо необходимост от проследимост на партидите и суровините. От получаване на суровината до превръщането и в готов продукт и разпространението му на пазара, е процес в няколко етапа, който се контролира, за да се гарантира желаното качество. Повечето строителни материали се маркират с информация като: данни за продукта, дата на производство, партида, баркод. В глобализирания свят, където се срещат продукти с различен произход и качества, строителния сектор много често използва маркирането и като маркетингов ресурс – да се наблегне марката и да се предостави гаранция на потребителя за произхода на продукта.
Производителите на строителни материали са изправени пред редица предизвикателства що се отнася до идентификацията и проследимостта на продуктите:

  • В повечето случаи производството се осъществява при тежки индустриални условия: екстремни температури, висока замърсеност и запрашеност, непрекъснат цикъл на работа. За да работи ефективно в тази индустриална среда, маркиращото оборудване също трябва да бъде издръжливо и надеждно.
  • Производителите се сблъскват и с голямо разнообразие от специфични субстрати, които трябва да маркират. Повърхностите за маркиране често са по-трудни за печат, предвид техния размер (височина или ширина) или факта, че са неравни.
  • Голяма част от материалите, използвани в строителната индустрия, са направени за използване на открито или ще бъдат използвани в екстремни условия. Това означава, че маркировките върху продуктите, трябва да са достатъчно устойчиви, за да издържат във времето, независимо от заобикалящата ги среда.

Ние от Бетелгиус, познавайки добре този сектор, можем да предоставим пълна гама индустриални системи за маркиране и етикетиране от водещи европейски производители: надеждни, лесни за работа и проектирани за 24/7 производство в тежки производствени среди. Официален представител и сервизен център сме на LINX, който предлага висок клас мастиленоструйни принтери, термотрансферни принтери за гъвкави опаковки, термални мастиленоструйни принтери и лазерни кодери, специално проектиране за работа при неблагоприятни условия.
При необходимост за маркиране на по-големи надписи върху продукти и опаковки препоръчваме мастиленоструйните принтери с пиезо технология на ALE. Те са здрави и надеждни и с тях може да се постигне височина на печат до 576 мм.
В допълнение, нашите партньори от CAB, EME и LOGOPAK предлагат цялостни решения за етикетиране, сред които: принтери за етикети, апликатори и принтер-апликтори на етикети, индустриални етикетиращи машини и системи.
И не на последно място, за да останат обезопасени по време на транспортиране, тежките, остри и чупливи строителни продукти като зидария, тухли, керемиди, бетонни блокове, дървен материал и др. изискват стабилно чембероване и палетизиране. Нашата гама от чембер и стреч машини с марка FROMM са произведени, за да издържат и на най-суровите условия. За да сте спокойни за опаковъчното си оборудване, всяка една машина FROMM включва безплатна двугодишна гаранция.
Може да разгледате препоръчаните от нас технологии за маркиране, етикетиране и опаковане в новата ни брошура „Решения за маркиране, етикетиране и опаковане на строителни материали.“
За да откриете и вие най-подходящото решение спрямо вашите специфични нужди, нашите експерти с радост ще ви консултират.