Изберете страница

Ново поколение мастиленоструйни  принтери с усъвършенствани функции, които осигуряват надеждност и качество на контрастен печат .

Добре известно е за предприятията, които използват принтери с пигментно мастило или “бяло мастило”,  че употребата на пигментни мастила представлява по-голямо предизвикателство, отколкото употребата на стандартни мастила на базата на багрила. В повечето случаи те изискват по-често обслужване, ежедневно почистване на главата и водят до по-продължителни непланирани спирания на линията.

 Но защо е така ?

Пигментът не е естествено разтворим в разтворителя, което означава, че често има:

 • спад в контраста
 • Запушени филтри
 • блокирани/непропускливи тръби
 • блокирани дюзи
 • счупени помпи и клапани

Освен гореизброените, пигментът също има тенденция да се утаява и да се слепва, което затруднява и влошава качеството на печата.

Кои са ключовите фактори при избора на контрастен пигментен мастиленоструен принтер?

А какви са ползите от използването на пигментно мастило:

 • Багрилата филтрират светлината, те правят мастилото по-тъмно.
 • Пигментите отразяват светлината и правят мастилото по-светло.

Пигментните мастила са идеални за печат върху тъмни продукти като кабели, тръби, бутилки, електронни чипове и автомобилни части, които често са склонни да бъдат черни или по-тъмни на цвят. Също така, пигментните мастила осигуряват изключително висока устойчивост на цветовете, което гарантира, че цветът се запазва за дълъг период от време. Освен това предлагат много висока адхезия.

Как дизайнът на принтера с пигментирано мастило може да сведе до минимум тези предизвикателства и какво трябва да търсите, когато избирате правилния кодер?

Един от ключовите фактори, които трябва да се вземе предвид при избора на принтер, е ограниченото утаяване на пигмента, за да се гарантира високо качество на печат.

Изпразване и промиване на тръби и филтри

Друг важен фактор при избор на принтер е как принтерът промива и изпразва тръбите си. Ако тръбите са правилно изчистени, когато не се използват, това елиминира риска от утаяване на мастило и утайка в тръбите, което причинява запушване. Потърсете принтер, който изпразва захранващите линии и тръбите при изключване и промива тръбите по време на пускане и спиране. Изпразването на филтъра при изключване на захранването също означава, че не може да възникне утаяване във филтъра, когато принтерът не се използва.

Адаптивно използване на разтворители

Изборът на принтер, който има усъвършенствано адаптивно използване на разтворители, ще гарантира, че мастилото винаги е с правилната дебелина за максимална непрозрачност, но също така гарантира, че мастилото не е твърде удебелено, което може да доведе до запушване. Важно е принтерът да може автоматично да добавя повече разтворител, ако мастилото е дебело или да добавя по-малко, ако мастилото е тънко.

Филтрация

Следващ важен елемент е качеството на филтрацията, за да се гарантира, че всички частици се улавят и филтрират, преди да достигнат печатащата глава. Колкото по-добра е технологията за филтриране, толкова по-малък е рискът от блокиране.

Смесване на седименти и спирания по време на празници

С пигментно мастило пигментът е по-тежък, с тенденция да се утаи. Когато избирате принтер с пигментно мастило, уверете се, че принтерът е проектиран да се справи с възможността на машината да издържи на спиране за празнични периоди на изключване, за да се гарантира, че утаеният пигмент лесно се разпръсква отново при стартиране, без да е необходимо принтерът да се промива. Потърсете кодер, където утайката непрекъснато се смесва в мастилото, така че непрозрачността на мастилото да остане силна и да не се получи утаяване.

Лесна употреба

От изключително значение е принтерът да е с лесен потребителски интерфейс, интуитивен сензорен екран и набор от различни опции за съобщения.

Linx 8940 Spectrum

Революционният нов принтер с пигментирано мастило Linx 8940 Spectrum е иновативно проектиран с патентована технология, за да гарантира, че носи всички горепосочени критични характеристики за максимална надеждност при маркиране с бели мастила, което води до по-дълги интервали на обслужване, по-малко почистване и повече време за работа.

Какви са предимствата на Linx 8940 Spectrum?

 • Сервизни интервали до 8000 часа или 12 месеца, два пъти по-дълги от повечето други пигментни принтери.
 • Скорост на линията до 10 метра в секунда.
 • Почистване на печатащата глава само веднъж седмично, седем пъти по-малко почиствания в сравнение с подобни принтери.
 • Надежден старт, дори след едномесечно спиране.
 • Патентованият модул за филтрация PureFlow® и Vortex®осигурява непрозрачен, висококачествен печат.

 Linx 8940 Spectrum прави традиционно претенциозната и тромава твърдо-пигментна маркировка по-проста и по-надеждна. Проблемите, с които обикновено се сблъскват пигментните мастила от алтернативни доставчици на принтери или от предишното ни поколение, бяха решени с революционния и лидер на пазара принтер Linx 8940 Spectrum. С Linx 8940 Spectrum отпечатването на ясно видими кодове, за множество индустрии, с надеждност и без ежедневна поддръжка вече е абсолютно постижимо.