Изберете страница

Правилното оборудване в точния момент

В лабораториите маркирането и етикетирането не са само възможност за идентифициране на контейнери. Пробите, реагентите и препаратите се използват в диагностиката на пациентите, както и в клинични, биотехнологични, фармацевтични и академични изследвания. За бързи и надеждни анализи и добра проследимост, идентификационните данни, както и данните, свързани с производството и срока на годност трябва да бъдат добре видими. Конкретни кодове и номера трябва да останат четливи по време на обработка и дългосрочно съхранение. Термотрансферният печат, мастиленоструйния печат и лазерното маркиране осигуряват високо качество, съгласно изискванията на лабораториите, болниците, аптеките, изследователските центрове.

Постоянен отпечатък с етикетиращо оборудване cab

Термотрансферните принтери позволяват печат с разделителни способности до 600 dpi, висок контраст и отпечатъци в маргинални области. Така дори и най-малките шрифтове могат лесно да бъдат проверени на око, а малките баркодове да бъдат прочетени от скенерите. При термотрансферният печат не се чака мастилото да изсъхне. Всякакъв брой етикети могат да бъдат отпечатвани без прекъсване. Отпечатъците остават ясно четливи когато са изложени на механични въздействия, вода или разтворители.

  • За лабораторни проби и епруветки

За бърза и надеждна оценка на лабораторни анализи, епруветките могат да бъдат етикетирани по уникален начин с помощта на принтера за етикети SQUIX. За тази цел към принтера се добавя апликатор на етикети AXON 2. Тази система представлява принтер – апликатор, подходящ за индивидуално етикетиране на епруветки като ръчна работна станция или интегрирана системи в цялостния процес.

  • За контейнери за пренасяне на проби

Принтер апликаторите са първият избор, ако трябва да се етикетират контейнери с различни размери или геометрични форми. Към принтера за етикети се сглобява допълнителен модул за поставяне на етикетите. Нека вземем за пример микропипетни контейнери, с които се пренасят проби от слюнка и реагенти. Поради безопасността на пациентите и лабораторния персонал, всеки продукт трябва да бъде проследяван чрез уникален сериен номер. Решението – принтери за етикети SQUIX с апликатор S3200, с който се поставят отпечатани етикети към микротитърните плочи. Друго подходящо оборудване са принтер-апликаторите от серията Hermes Q.

  • Лабораторна логистика

Лабораторните проби или торбички с кръв трябва да бъдат доставени на правилния получател, било то болници, изследователски институти и аптеки. Указания за обработката и съхранението на медицински стоки се прилагат и при тяхното изпращане и транспортиране. Ясно отпечатаните етикети са много важни за гарантиране на сигурността и безопасността. Вижте повече за етикетните принтери cab.

Сигурен и траен отпечатък с принтери и лазери Linx

Отпечатването на партидни номера и срок на годност е от решаващо значение за производството и проследимостта на медицински консумативи, лични предпазни средства (маски, респиратори, ръкавици, бутилки за течности, напр. дезинфектант за ръце и др.), фармацевтични продукти.

  • За лични предпазни средства

Принтерите Linx могат да маркират върху широка гама материали. Проектирани да работят в опасни и контролирани производствени среди, разполагат със защита, така че могат да бъдат измити или стерилизирани, без това да повлияе на тяхната работа. С тях може да се извършва както динамично безконтактно кодиране, докато продуктите се движат по производствената линия, така и статично маркиране на продукти на стойка, за да се гарантира, че мястото на маркиране е точно. Подходящи са за кодиране на маски, респиратори, ръкавици, дезинфектанти и други лични предпазни средства.

  • За медицински и хирургически изделия

Маркировката е много важна и за медицинските и хирургическите изделия. Специални законови разпоредби изискват продуктите, предназначени за медицинския сектор, да бъдат идентифицирани с код (баркод, Datamatrix, сериен номера и др.), както и предпазни знаци. От съществено значение е пълното отсъствие на грешки, за да се гарантира безопасността на операторите и пациентите. Маркирането на медицинските изделия е изключително деликатно поради няколко причини:

– не трябва да нарушава хигиената на изделието
– трябва да е устойчиво на почистване със специфични препарати, стерилизация при високи температури, контакт с киселини
– не трябва да се влошава при контакт с течност
– не трябва да предизвиква корозивни или токсични реакции.
За тези нужди най-подходящи са лазерите Linx. Използват се за приложение върху различни материали (титан, стомана, метални покрития, керамика, пластмаси), инструменти и устройства за имплантиране.

  • За фармацевтична индустрия

Мастиленоструйните принтери и лазерните кодери могат да бъдат инсталирани към всякакви високоскоростни производствени линии, каквито са обикновено във фармацевтичната индустрия. Възможността за маркиране във всички посоки улеснява инсталацията и не нарушава съществуващите работни процеси. Гамата от специализирани мастила позволява фармацевтичните продукти да бъдат безопасно и ефективно маркирани. Така например, food-grade мастилата могат да се използват за маркиране на продукти за поглъщане, като капсули и таблетки. А специални UV- мастилата подпомагат мерките срещу фалшифициране.
– мастиленоструйни принтери (CIJ) – ефективен печат и кодиране за чувствително фармацевтично производство.
– лазери Linx – възможности за микропечат, за кодиране директно върху капсули с отпечатък до 0,8 мм.

За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.