Изберете страница
решения за хранителната индустрия

Технологии и решения Част 2

Хранителната индустрия е един динамично развиващ се сектор. Разнообразието от продукти, различни видове опаковки, скоростите на линията, производствената среда, сложността на кода са сред факторите, които ще определят кое е най-подходящото решение за маркиране и етикетиране за дадено производство. Като водещ доставчик на индустриално оборудване, ние в Бетелтиус работим с множество компании от хранителната индустрия и предлагаме разнообразни решения в сферата на маркирането и етикетирането.
В тази втора част на нашата статия ще ви представим опциите за маркиране и етикетиране, но вече за вторична опаковка и палетизирана продукция.
След като продуктите вече са маркирани, те се опаковат в кутии или кашони. За да се улесни логистичния процес е необходимо маркиране или етикетиране на вторичната опаковка. Вариантите за това са следните:

Опция 1 – Маркиране на вторичната опаковка с термален мастиленоструен принтер (TIJ)
Термалните мастиленоструйни принтери са по-малко замърсяващи от обикновените мастиленоструйни принтери, което ги прави устойчиво и екологично решение. Работейки с касети за еднократна употреба, те нямат поддръжка. Вижте препоръчаните от нас модели термални мастиленоструйни принтери в новата ни брошура “Решения за хрянителната индустрия”.

Опция 2 – Маркиране на кутии и кашони с пиезо мастиленоструен печат
Благодарение на пиезо мастиленоструйните принтери е изключително лесно да се отпечатат ясни и четливи кодове, черно-бели или цветни. Не е необходимо да се отпечатва етикет и да се прилага върху кутията, а вместо това се печата директно върху нея. За тази цел препоръчваме принтерите на ALE.

Опция 3 – Етикетиране на кутии и кашони с принтер-апликатор
Когато продуктът е готов за изпращане, етикетът може да бъде отпечатан и приложен автоматично чрез принтер – апликатор. Не се изискват ръчни действия. Всякакъв текст може да бъде отпечатан на етикета, от датата на производство до предупреждението или адреса за доставка. Вижте препоръчаните от нас принтер-апликатори.

Опция 4 – Етикетиране на палети и подготовката им за изпращане с GS1 етикет
За да се отпечата палетен етикет е нужен принтер с по-голяма печатна площ, какъвто е модела Cab SQUIX 6. След това този етикет автоматично може да се приложи към палета чрез апликатор. Друг вариант е принтер-апликаторът на Logopak серия 800, специално създаден за етикетиране на палети.

Опция 5 – Комбинация от решения
В допълнение към стандартните решения за етикетиране и маркиране е възможно да се комбинират и различни опции, защото всеки производствен процес е уникален.

Бъдете информирани за възможностите и заедно с нас обмислете опциите, които могат да помогнат на вашата компания да постигне целите си. Ние сме партньор, който вярва в икономичните и автоматизирани решения, които добавят стойност и качество към производствените и логистичните процеси.