Изберете страница

Съветите на нашите експерти

Металната лента беше единствената опция за определени приложения, така че всички я използваха. Днес нещата са доста по-различни. Някои компании все още използват метални ленти, но много други са преминали към полиестер (PET).
Ако в момента използвате метална лента, може би се чудите дали има по-добра алтернатива. Преди да решите, трябва внимателно да обмислите плюсовете и минусите при преминаване от метална към полиестерна лента.

Кога полиестерът може да замени металната лента?
Много приложения продължават да ползват метална лента. В някои случаи тя наистина е правилния избор, тъй като е с най-висока якост спрямо всеки друг материал, включително и полиестера. За много тежки товари металният чембер е най-добрия материал за работа. Металната лента също работи добре, когато товарът е несвиваем. Причината за това е проста. Макар и здрава, тя няма еластичността на другите материали. Ако товарът се свие, лентата не поема хлабината и товарът може да се разхлаби.
Полиестерът, от друга страна, е много по-универсален материал. Подходящ е за използване при почти всякакви товари. Той ще се разтегне около товари и ще поеме хлабина, което означава, че всичко остава плътно опаковано и здраво на място. Това е вярно, дори когато товарите се разширяват или свиват.
Някои товари имат остри ръбове, които могат да скъсат полиестера. Използването на метална лента има смисъл в тези случаи.
Полиестерът също така намалява вероятността както от повреда на вашите продукти, така и от нараняване на работниците. Нараняванията са толкова чести при металните ленти, че работниците се нуждаят от допълнителна защитна екипировка.
Металът също ръждясва, особено при неправилно съхранение или атмосферни условия. Това може да повреди вашия продукт. Освен това металната лента е с ниска еластичност и е по-вероятно да се счупи под натиск, което може да причини повреда на продукта.
И не на последно място са разходите. Стоманата е скъпа и когато цената на метала се повиши, нарастват и разходите за опаковане на вашите палети и продукти. Полиестерът е много по-достъпен ценово и с по-малко колебания. Някои компании съобщават, че забелязват от 25 до 40 процента намаление на разходите при преминаване от метален към РЕТ чембер.
И така можем да обобщим предимствата на полиестерните ленти спрямо металните:

  • еластичност и разтегливост
  • подобрена безопасност за работниците
  • по-малка вероятност да повреди продуктите
  • не образуват ръжда
  • по-ниска цена

Ако все още се колебаете дали да преминете към PET лента, то говорете с нашите експерти.

И не на последно място, имаме и подходящия инструмент за нея. Сред най-предпочитаните и продавани чембер инструменти е моделът FROMM Dynamic 2100, поради отличното съотношение качество-цена. С него се работи в пъти по-бързо, отколкото с ръчните инструменти. Лек е и удобен за работа, с две години гаранция.

До 15 февруари можете да се възползвате и от промоционалното ни предложение.
При закупуване на чембер машинка FROMM Dynamic 2100, получавате подарък количка за чембер лента или две ролки чембер лента по ваш избор. А при закупуване на втори чембер инструмент от същия вид ползвате 10% отстъпка.