Изберете страница
специални етикети

Ето и нашето решение

Етикетът е задължително допълнение към опаковката на всеки продукт. Той осъществява връзка и е източник на информация по цялата верига – от производството, през доставката, до крайния потребител. Използват се много различни видове етикети за предоставяне на данни, свързани с движение, проследяване, безопасност на продуктите, здравна информация, размер или тегло, съдържание, инструкции за употреба и безопасност, производител и др. В наши дни обаче, един етикет обхваща не само информация за идентификация на продукта, а също и увеличаващ се обем от регулаторна информация. Към това можем да добавим и глобализирането на продуктите, при които една продуктова марка се предлага в много страни и един единствен етикет става носител на дизайн, общ за тези пазари, на които потребителите говорят и четат на различни езици. С други думи, изискванията за съдържащата се информация на етикетите се повишава постоянно. Но етикетите освен източник на информация, могат да допринесат и за визията на самия продукт или опаковка. Както знаем съвременните потребители често залагат на визуалните елементи, когато избират кой продукт да купят. Именно тези неща карат производителите да обърнат сериозно внимание на избора на етикети за техните продукти.
Какво е решението в случайте когато трябва да се помести голям обем от информация, а мястото е твърде малко? Добрата новина е, че както всичко друго, така и етикетите еволюират. Съвременните технологии за печат и производство позволяват създаването на различни видове етикети, които да улеснят избора на производителите. Когато информацията е твърде много, а мястото е твърде малко, ние предлагаме на клиентите си да използват два типа етикети.

Първият вид са т.н „сандвич“ етикети. Те обикновено представляват два самозалепващи етикета с еднакъв формат, залепени един върху друг. Може да се отпечата както долния, така и горния етикет. По този начин се осигурява място за повече информация върху малка площ. Горният етикет може да се отвори до определено положение, за да се прочете информацията върху страните между етикетите, след което отново да се залепи за долния. Благодарение на специалното лепило, потребителят може многократно да се връща към необходимата информация за продукта. Тези етикети могат да се прилагат както за плоски, така и за извити повърхности. Подходящи са за промоции, лотарии, по-детайлни инструкции, правна информация, многоезична информация и др.
При необходимост от поместване на още по-голям обем от информация, може да се използват многолистовите или т.н. „booklet“ етикети. Представляват самозалепващ етикет, състоящ се от няколко страници. Тези отделни страници не са самозалепващи, при което се създава ефект на книга. Подходящи са за рекламни цели, описания на продукти или инструкции за потребителя, многоезична информация и др. Намират приложение в етикетирането на хранителни, козметични, химически и фармацевтични продукти.
За повече информация относно възможностите ще очакваме вашите запитвания.