Изберете страница
Маркиране на фолиа

Препоръчани технологии

Фолиата и гъвкавите опаковки се превръщат в предпочитания опаковъчен материал за производителите на храни и други компании в сектора на бързооборотните стоки (FMCG). Те са евтини и ефективни за работа.
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО: Кодирането и маркиране върху фолиа и гъвкави опаковки е един от най-разпространените видове печат на опаковки, с 40% дял от световния пазар. В миналото се използваха механични подходи за печат върху гъвкави опаковки, но те са скъпи и не са ефективни. Днес са налични по-рентабилни цифрови методи, които позволяват отпечатването на данни в реално време – като дати и партиди – върху опаковката. Това улеснява производителите да изпълняват своите законови задължения чрез създаване на ясни, правилни и четливи кодове, които подобряват проследимостта на продуктите и времето за работа.
НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Бетелгиус предоставя четири опции за кодиране върху гъвкави опаковки – термотрансферен печат, мастиленоструен печат, термален мастиленоструен печат и лазерно маркиране. Всички тези технологии имат своите силни и слаби страни, когато става въпрос за скорост, цена, качество на печат, гъвкавост и други фактори. За производителите е важно да намерят метода на кодиране и партньора доставчик, които са най-подходящи за нуждите на компанията. Обикновено компаниите се стремят да балансират между общата ефективност на линията, лекотата на използване, минимизиране на грешките при кодиране и ниската цена на притежание.

Докато другите методи за кодиране имат множество приложения, термотрансферният печат (TTO) е разработен специално за използване с гъвкави материали. Има многобройни предимства пред алтернативите. Тази технология е подходяща за маркиране на плоски гъвкави опаковки и фолиа, преди те да бъдат напълнени със съответния продукт. В сравнение с други цифрови технологии, термотрансферните принтери предлагат по-добро качество на печат за широка гама фолиа. Могат да кодират големи площи, не е необходимо време за съхнене и предлагат гъвкавост в дизайна. В допълнение към отпечатването на променлива информация, като срок на годност, баркодове и промоционална информация, те могат също да отпечатват и статична информация, като например името на продукта.
Като официален представител на LINX за България предлагаме три модела TTO принтерите Linx – ТТ500, ТТ750 и ТТ1000. Те могат да бъдат изключително надеждни и изискват минимална поддръжка в сравнение с други технологии за печат. Работят чисто, тъй като не използват мастило. Смяната на лентата е бърза, като отнема около 30 секунди. Технологията на лентата се подобри през последните години, увеличавайки броя на отпечатъците, постижими от лентата, минимизирайки времето за престой и отпадъка. Новите ТТ принтери Linx печатат със скорост до 1000 мм/сек. при ширина до 107 мм и термо лента с дължина до 1200 м, което осигурява подобрена гъвкавост и увеличена производителност на производствената линия.
Мастиленоструйни принтери Linx
Мастиленоструйните принтери Linx могат да се използват върху всякакви материали и работят при висока скорост. С ниски капиталови разходи и лесна интеграция, тези принтери могат да се използват върху готови или предварително напълнени продукти. Linx мастиленоструйните принтери са идеални за печат на фолиа, тъй като предлагат:

 • Издръжливо, висококачествено кодиране на няколко реда
 • Широка гама от мастила за издръжливи и незаличими кодове дори върху лъскави опаковки и фолиа
 • Опционална IP65 защита за сурови производствени среди
 • Гама от мастила за специализирано маркиране

Осъзнавайки предизвикателствата, пред които са изправени родните производители в днешната ситуация на икономическа несигурност и масово поскъпване на цените на енергия, суровини, труд и още редица ключови за индустрията компоненти, предоставяме за тях нашето СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

 1. Взимаме стария ви маркиращ принтер, независимо от марката и модела, и на негово място инсталираме нов мастиленоструен принтер Linx 8900. За вашия стар принтер получавате 2000 лева.
 2. Нашите техници ще инсталират принтера в производството, напълнен с консуматив и напълно готов за работа. Ще извършим и обучение на персонала за работа с тези принтери.
 3. За всеки инсталиран от нас индустриален принтер LINX 8900, предоставяме 2 години гаранция.

Термални мастиленоструйни принтери Linx
Използвайки касети с еднократна употреба, термалните принтери LINX нямат поддръжка и предоставят перфектно решение за маркиране на фолиа и гъвкави опаковки. Моделът Linx TJ50 е идеален за печат върху фолиа и материали като LDPE. Проектиран за взискателни приложения, този модел е високопроизводително и многофункционално решение, което:
Може да отпечатва DataMatrix, 1D и 2D (включително GS1, QR) баркодове с висока разделителна способност

 • Свързаност с бази данни
 • Елиминира грешки в кодирането
 • Бързо съхнене и добра адхезия
 • Идеален за фолиа и печат върху LDPE

Лазери Linx
И накрая, лазерните кодери предлагат предимствата на високоскоростен, високопроизводителен и незаличим печат с ниски разходи за поддръжка и експлоатация. Те обаче изискват лазерно реагиращ материал за печат, което ограничава обхвата на приложенията.