Изберете страница
конвейри Soco System

Основни въпроси и насоки

Конвейрите са важна част от всяка вътрешна транспортна система за обработка на продукти. Такава транспортна система също така може да съдържа пакетиращи маси, наклонени платформи или въртящи се маси.
Конвейрната система обикновено представлява част от голяма опаковъчна линия, започвайки с подготовката на кашони и завършвайки с палетизирането на опакованите продукти.
Ще ви дадем някои насоки относно как да изберете правилните конвейри и защо трябва да се доверите на конвейрите на SOCO SYSTEM.

Изберете правилните конвейри, като отговорите на следните 4 въпроса:

 1. Какви продукти ще бъдат транспортирани?
  Тегло, размер и форма
 2. Колко продукта ще се транспортират за минута / час?
 3. Къде и как?
  Транспортирането трябва да се извършва хоризонтално или е необходимо изкачване или сваляне на продуктите във височина? Какво се случва с артикулите в края на конвейра?
 4. Други изисквания освен транспортирането?
  Това може да включва кашониране, палетизиране, стречоване на палети, марикране или етикетиране на продуктите, претегляне и др.
  След като знаете отговорите на тези въпроси, Вие сте готови да изберете подходящите конвейри за вашата транспортна система. Предимство е да познавате различните възможности, които можем да предложим.

3 различни типа конвейри:
Като единствен официален представител и сервизен център на SOCO SYSTEM, ние предлагаме три основни типа конвейри: незадвижвани конвейри, задвижвани конвейри и лентови конвейри.

Незадвижвани ролкови конвейри
Когато се използват незадвижвани ролкови конвейри, транспортирането на продуктите става ръчно или чрез гравитация. За да се осигури движението на артикулите без външна помощ, конвейрите трябва да бъдат монтирани с наклон от 2,5-5%. Точният наклон зависи от теглото и повърхността на стоката. Транспортиране на леки стоки с грапава повърхност ще изисква по-голям наклон, отколкото при тежки стоки с гладка повърхност.
Продуктовата гама на SOCO SYSTEM включва незадвижвани ролкови конвейри с пластмасови ролки, стоманени ролки и алуминиеви ролки. Освен това се предлагат и различни видове конвейри с колелца.
Избраният тип ролков конвейр зависи от продукта, който искате да транспортирате. Например конвейрите с колелца са подходящи за транспортиране на кутии, кашони, тави и други подобни, а конвейрите с малко междуосово разстояние да подходящи за транспортиране на продукти с неравна повърхност или продукти които минават през тунелни опаковъчни машини с термосвиваемо фолио.

Задвижвани ролкови конвейери
Транспортирането при задвижваните ролкови конвейри се извършва с помощта на верига или мотор. Движението обикновено е хоризонтално, тъй като наклон не е необходим, за да се движат стоките. При необходимост от наклонен транспорт (изкачване във височина например) е препоръчително използването на лентови конвейри, поради увеличеното триене между продукта.

Лентови конвейри
Лентовите конвейри са подходящи, както за хоризонтален, така и за наклонено транспортиране на продукти. Могат да имат различна повърхност и конструкция според спецификата на приложението.
Що се отнася до повърхността, двата основни вида са: с гладки ленти за хоризонтално транспортиране или транспортиране с наклон до 10° и с грапави ленти за транспортиране на продукти с наклон от 10° до 28°

Що се отнася до конструкцията, също има два вида: лентови конвейри с подложни ролки – за тежки товари или при транспортиране на артикули на повече от 5 метра разстояние и лентови конвейри с подложна плоча – за леки товари и на кратки разстояния.

Защо да изберете конвейрите на SOCO SYSTEM?
Както бе споменато по-горе, конвейрите често са част от по-голяма система за обработка на стоки по най-ефективния начин. Когато избирате своите конвейри, също е важно да имате предвид системата, от която те трябва да станат част. Една такава система трябва да бъде:

 • Лесна за ползване
 • Надеждна
 • Ергономична
 • Гъвкава
 • Ефективна

Конвейрната система на SOCO SYSTEM предлага всичко това. Тя се състои от множество стандартни компоненти, които могат да се комбинират в безкраен брой функционални модули, които отново могат да се комбинират. Гъвкавостта на компонентите и модулите дава възможност да се покрие практически всяка нужда във всеки бизнес, тъй като системата е лесна за преместване, адаптиране и разширяване чрез нови модули. В допълнение, конвейрната система на SOCO SYSTEM е проектирана да бъде удобна и ергономична. Ергономичността и удобството на потребителите са два от основните приоритети, тъй като едно ергономично проектираното работно място може да създаде удовлетворение от работата и да повиши ефективността.
Ако искате да научите повече за конвейрните системи, свържете се с нас на sales@betelgeus.com.