Изберете страница

Основни насоки

За отпечатване на етикетите си, редица компании са прехвърлили задачата на външни фирми. Наистина ли това е по-ефективния метод? Трябва да се съобразят редица фактори, за да се вземе най-правилното решение като например:

  1. Разходите и в двата случая. Първоначалната инвестиция за закупуване на етикетен принтер е много достъпна, а цената на печат е доста по-ниска.
  2. Зависимостта от външна организация. Предаването на задачата на външен доставчик може да доведе до забавяне на процеса – по дълъг срок на доставка, възможност за забавяне на доставката, което пък от своя страна ще рефлектира върху процеса на работа. Понякога се случват и печатни грешки.
  3. Всяка компания работи в своя специфична среда и използва различни по вид и материал етикети. Възможността за пълен контрол върху материалите на етикета и процеса на печат ще позволи на бизнеса да работи по-ефективно.

До 16 април имате възможността да вземете пакет безплатни консумативи с всеки закупен принтер cab. Пакетът консумативи се определя според модела на избраната машина и вашите конкретни нужди.

За много компании, които сами печатат етикетите си, работата на етикетните принтери и качеството на печатаната продукция са от решаващо значение. След като разгледаме точките по-долу, вече можете да направите образован избор кой принтер за етикети е подходящ за вас. Нашата компания може да ви помогне в избора на принтер, съобразен с вашите нужди. За целта трябва да можете да отговорите на следните въпроси:

Какъв печат ще използвате – термотрансферен или термодиректен?

Това се определя спрямо типа на материала, върху който ще се печата. Принтерът за етикети може да работи в термотрансферен режим, използвайки термотрансферна лента или в термодиректен режим, когато етикетите са изработени от термохартия, а печатащата глава има директен контакт с тях.

В каква среда ще работи принтерът?

Когато става дума за прашна и замърсена среда и за широк температурен диапазон, като в складовете и производствените помещения, е препоръчително етикетният принтер да е оборудван с високоустойчива печатаща глава. Такива са индустриалните принтери CAB от сериите MACH 4S или SQUIX.

Какво ще е натоварването?

Някои принтери са проектирани да обработват голям обем етикети, докато други са подходящи за малки натоварвания. Когато става въпрос за по-големи обеми, скоростта на печат също има значение. В зависимост от натоварването можете да изберете между следните варианти:

  • CAB Mach 1 и Mach 2 – базов принтер за етикети за малки натоварвания
  • CAB серия EOS – компактен принтер за етикети за малки до средни натоварвания
  • CAB серия Mach 4S – универсален принтер за етикети за средни натоварвания
  • CAB серия SQUIX – индустриален принтер за етикети за големи натоварвания

Върху какъв материал ще се печата?

Разполагаме с широка гама от принтери, които могат да печатат върху всякакви материали: термо и стандартна хартия, текстил, картон, фолио.

Каква резолюция да изберете?

Предлагаме принтери с резолюция 203, 300 и 600 dpi. Ако ще печатате големи етикети – за кашони, палети, варели, чували и др., при които информацията е отпечатана с големи символи и графики, е достатъчно да се използва принтер с резолюция 203 dpi. За печат на малки етикети, при които съдържанието е изписано с малки символи или съдържа 1D или 2D баркод е препоръчително да се използва принтер с резолюция 300 dpi. За прецизни приложения и печат на изключително малки или полиестерни етикети се използва принтер с резолюция 600 dpi.

Едноцветен или двуцветен печат?

При необходимост от печат в два цвята предлагаме принтери CAB серия XC, които са без аналог в индустрията.

И не на последно място е възможността за свързване.

Нашите принтери могат да работят и без компютър. Безжична свързаност с принтерa за етикети ще ви осигури възможност за отдалечено управление. По този начин можете да отпечатвате етикети отвсякъде и по всяко време.

Разгледайте предлаганите от нас модели принтери за етикети.

За повече информация и цени можете да се свържете с нашите експерти.