Изберете страница
стреч машини

А сега и със специален подарък

Чувствате ли се объркани от множеството опции на пазара за стреч машини? За да ви улесним в избора на стреч машина, подходяща за вашия бизнес, ще се опитаме да отговорим на няколко основни въпроса. Вероятно вече имате представа какво искате да прави вашата опаковъчна машина, но е важно да обмислите детайлите на производствените си линии, за да изберете правилното решение за опаковане.

Какви са вашите цели при опаковането на палети?
Имате различни опции, когато става въпрос за стреч машини, включително ръчни, полуавтоматични и автоматични. Всички те идват с определени технически спецификации, възможности за пре-стреч, производствен капацитет, тегло и размер на товара и допълнителни екстри като опция. Изборът на най-подходящата стреч машина за вашия бизнес ще увеличи максимално възвръщаемостта на инвестицията ви.
Предлагаме модели за широк спектър от приложения, сред които:

 • Ръчни машини, които са най-евтиният вариант за опаковане на палети, изцяло механични и не изискват ел. захранване. Патентованият модел на FROMM FM50 опакова с машинно стреч фолио всякакви товари независимо от форма, тегло и размер. Лесна и лека е за използване и движение, прави опаковането по-ергонимично.
 • Модели с въртяща се платформа, при които палетът се върти и шейната с фолиото се движи във вертикална посока. Сред най-успешните ни модели е FROMM серия FS360 – бюджетна серия машини, идеална за малки до средни натоварвания.
 • Модели с въртящо се рамо, където рамото се върти около неподвижния палет, което е идеално за нестабилен или чуплив тип товари. Стреч машините от серия FROMM FS500 са предназначени както за самостоятелна работа, така и за вграждане в линии. Съставени са от модули и могат да бъдат изградени в съответствие с изискванията на конкретното приложение.
 • Орбитални машини, които разполагат със специален ринг за обработка на продуктите. Предлагаме полуавтоматични и автоматични орбитални машини, като диаметрите на ринга могат да бъдат различни в зависимост от размерите на продукта.
 • Роботи, при които товарите не трябва да се отнасят в определена зона, за да се опаковат, а роботът се придвижва до съответния товар. Освен това те могат да увиват товари с всякакво тегло, дължина и ширина. Нашите специалисти препоръчват серията FROMM FR300.

Специално предложение!!!

Само сега с всяка закупена стреч машина ще получите като подарък от нас високотехнологично стреч фолио (12 микрона) за опаковане на 800 палета.* Промоцията е валидна до 31.03.2023 г.
* Изчислението е направено на база среден разход 200 грама фолио на палет.

С какви товари ще работите?
Размерът, теглото и вида на товарите, които ще опаковате, оказват влияние върху избора на стреч машина. Няма универсално решение, така че е важно да намерите правилната машина за специфичните нужди на вашия бизнес.

От какви функции се нуждаете?

Стреч машините могат да се доставят с различни персонализирани опции, така че си струва да проучите избора си. Някои от опциите при автоматичните и полуавтоматични машини за опаковане на палети включват:

 • Машините, оборудвани с моторизиран пре-стреч намаляват потреблението на фолио и въглеродния отпадък
 • Апликатори на картонени ъгли
 • Притискаща секция
 • Рампа за работа с транспалетни колички
 • Дистанционно управление
 • Апликатори на етикети, везни и др.

Какъв е вашият бюджет?
След като определите бюджета си, можете да потърсите най-добрия вариант, който ви е необходим. Освен това има и доста осезаеми ползи от машините за стреч опаковане като по-голяма безопасност и по-малко наранявания, както и подобрен производствен поток и последователно професионално опаковане. Когато вземете предвид всичко това, ще видите голяма възвръщаемост на инвестицията в правилната машина за опаковане на палети за вашия бизнес.

Производителя/дистрибутора
И накрая, но не на последно място е производителя или дистрибутора, с когото ще работите през целия живот на машината. Има много фактори, които трябва да вземете предвид, когато оценявате с кого искате да правите бизнес. Със сигурност бихте избрали някой, на когото може да разчитате, ако възникнат проблеми с вашата стреч машина. Колко инсалирани машини има? Цените конкурентни ли са? Какъв вид услуги за ремонт/поддръжка предлагат на своите клиенти? Познаването на тези фактори ще гарантира, че ще направите правилния избор на партньор.
Бетелгиус е ексклузивен представител на световният лидер FROMM и предлагаме богата гама от решения в тази област. С удоволствие ще ви помогнем да изберете машина, която е най-подходяща за вашите нужди. Научете повече за нашата гама стреч машини!