Изберете страница

Чембeр машини FROMM – eфективни решения за опаковане и обезопасяване на стоки

Чембероването е важен елемент при опаковането и обезопасяването на стоки и товари по време на транспортиране и съхранение. Правилното опаковане гарантира, че стоките ще бъдат предпазени от повреди, влага, прах и други неблагоприятни условия по време на транспорт или съхранение. В този контекст, чембероването се нарежда като един от най-сигурните и ефективни методи, предлагайки надеждна защита на товарите и гарантиращ техния безпроблемен превоз и съхранение.

Изборът на правилните чембероващи инструменти, материали и техника е от съществено значение за постигане на оптимални резултати при опаковане и транспортиране на стоки и товари. Затова, когато избирате чембероващ инструмент е важно да вземете предвид няколко фактора:

Вид на стоките, тегло, форма и размери – някои инструменти са по-подходящи за опаковане на леки или средно-тежки товари, докато други са предназначени за тежки и големи товари.

  • Обем и интензивност на производството – определете колко стоки или товари трябва да бъдат опаковани на ден или на час. Това ще ви помогне да определите дали се нуждаете от ръчен инструмент за по-малки обеми или от автоматизирана машина за по-големи обеми.
  • Специфични изисквания за опаковане – стабилен ли е товарът, който ще се опакова и колко ленти са нужни за опаковане.
  • При избора на чембер машина също е важно да се съобразите с вида на лентата, която бихте използвали. Това ще Ви помогне да изберете подходящата машина, която ще отговаря на вашите специфични нужди за опаковане и обезопасяване на стоките и товарите Ви. Mашините за чембероване се делят на две основни категории в зависимост от вида на лентата, която използват.

Машини за пластмасова лента – предназначени са за опаковане с полиестерна (PET) или полипропиленова (PP) лента. Полиестерната (РЕТ) лента е изключително здрава и подходяща за опаковане на по-тежки товари или в условия, в които се изисква висока здравина на опаковката. Полипропиленовата (РР) лента е по-гъвкава и се използва за опаковане на по-леки или средни товари. Тези машини са подходящи за всякакви производства, за големи натоварвания при транспортиране, товарене и разтоварване. Машините за пластмасова лента могат да бъдат ръчни или пневматични в зависимост от нуждите и обема на опаковане.

Машини за метална лента – металната лента е изключително здрава и се използва за опаковане на тежки или габаритни товари с нестандартни форми. Приложение намират най-често в индустрии, където се изисква голяма сила на опън и здравина на опаковката. Чембер машините за метална лента могат да имат различни функции и характеристики, включително използването на метални пломби за затягане на лентата. Някои машини могат да разполагат с двойно прорязване на пломбата, което осигурява допълнителна стабилност и сигурност на товара.  Чембер машините за метални ленти могат да са ръчни или пневматични и са подходящи за всякакъв тип производства.

Чембероващите инструменти и машини, предлагани от FROMM, са сред водещите на пазара и са доказали своята надеждност,  ефективност и качество във всяка индустрия. Тези инструменти и машини се отличават с висока производителност, прецизност и гъвкавост, позволявайки на бизнесите да опаковат своите стоки по най-добрия начин. Като ексклузивен представител и сервиз на FROMM, Бетелгиус предлага широка гама решения за чембероване, която включва над 40  базови модела връзващи инструменти (ръчни, електрически и пневматични) за пластмасова и метална лента, полуавтоматични и автоматични настолни машини за полипропиленова лента, висококачествени лентоподаващи системи и напълно автоматични машини за връзване с пластмасов и метален чембер, които биха отговорили на специфичните нужди на различните индустрии.

Повече информация може да намерите на сайта на Бетелгиус: www.betelgeus.com 

Както и директно от нашите специалисти на: fromm@betelgeus.com